Kleutervieringen

 

Kleuters in de kerk

Dinsdag 23 januari waren de kleuters van de Sint Jozefschool hartelijk welkom in onze parochiekerk. Op initiatief van pastoor Ivan en diaken Henk en in goede samenwerking met de school werd er een ontdekkingstocht door de kerk gehouden.

Acht groepen kinderen gingen met een begeleider door de kerk.

Maria-kapel:

Bij de Maria-kapel werd gebeden en een kaarsje opgestoken voor diegene aan wie de kinderen dachten.

Altaar:

Bij het Altaar konden de kinderen het ‘huisje van Jezus’ zien (tabernakel), bekijken hoe een Hostie eruit ziet, ervaren hoe hoog het Altaar staat, hoe de Bijbel eruit ziet, en wat de Godslamp is.

Sacristie:

Op haar eigen ongedwongen wijze vertelde onze koster Trudy wat in de sacristie en de kluis allemaal aan belangrijke spullen gestald zijn. Het kazuifel, de kaarsenlade, de verschillende kleuren die bij de feesten worden gebruikt. Alles vonden de kleuters interessant.

Parochiezaal:

In de parochiezaal vertelde Tineke Sneekes het verhaal over ‘het verloren schaap’. Met totale aandacht luisterden de kinderen naar het vol enthousiasme vertelde verhaal en keken naar de vertelplaten.

 

In alle opzichten een mooie ochtend. ‘Laat de kinderen tot Mij komen’, dat is wat Jezus van ons vraagt. Hij doet de rest en laat de Heilige Geest werken.

 

Met dank aan pastoor Ivan, diaken Henk, pastor Van Diepen, Tineke Sneekes, Trudy Deutekom, Rianne Bakker, Juf Evelien, juf Elles, Yvonne Veenstra en Anita Bakker.